LUKKET
LUKKET
CLOSED
CLOSED
LUKKET
LUKKET
CLOSED
CLOSED
21. marts 2024 kl. 17:00 til 18:00

Debat: Skal dansk guldalder aflyses?

Med afsæt i Nivaagaards Malerisamlings aktuelle særudstilling og Politikens kunstredaktørs opfordring om at aflyse dansk guldalder, inviterer museet til en debat om guldalderens berettigelse. I panelet sidder Anna Vestergaard Jørgensen, post.doc. ved SMK, kunstredaktør Mathias Kryger og museumsinspektør ved Nivaagaards Malerisamling, Signe Havsteen. Redaktør og kulturjournalist Tore Leifer er moderator for debatten om kunsthistoriens skyggesider.

Nivaagaards Malerisamlings særudstilling Da hverdagen stjal billedet har fokus på to perioder i kunsthistorien: Hollandsk 1600-tal og dansk 1800-tal. Perioder, der i eftertiden begge har fået tilnavnet Guldalder. Malerisamlingens grundlægger Johannes Hage samlede på disse to guldaldre, der siden er blevet hyldet som højdepunkter i kunsthistorien.

Men hver periode har på hver sin måde en bagside, og hvad stiller vi op med det i dag... Hvilken form for nationalisme ligger der gemt i guldalder-betegnelsen, og hvorfor har den hængt fast i så mange år? Hvori bestod satiren, når borgerskabet købte malerier af de socialt lavere stillede til deres stuer? Og er det rigtigt, at dansk guldalder er at sammenligne med Gurli Gris?

Pris
100 kr. inkl. entré til museets udstillinger / 30% for årskortholdere.
Cafe Nivaagaard serverer aftenens ret til 160 kr. / 10% for årskortholdere.
Politiken pluspris 70 kr. Inkl. aftenens menu 214 kr.

Der er få billetter tilbage, som udbydes i samarbejde med Politiken Plus HER

Events i samme kategori: Særudstilling, Talk

FØLG OS PÅ instagram

FOLLOw us on instagram