LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
onsdag 28. august | kl. 17:00 - 18:30

Fællessangsforedrag: Aakjær og koen

Ved sociolog, forfatter og sangskriver Anette Prehn, modtager af Aakjærprisen 2024

Digteren Jeppe Aakjær – der bl.a. skrev ’Jeg er Havren’ og ’Jens Vejmand’ – voksede op ved Karup Å syd for Skive. Hele barndommen var Aakjær hyrdedreng, og fik derigennem et nært forhold til naturen og til dyrene, som han passede:

”Hyrdelivet havde sine stigende Grader, begyndte blandt de snadrende Ænder og Gæs og gik over Faarene til Køer og Stude. Under dette evindelige Hyrdeliv, der fortsattes helt op forbi Konfirmationen, indsugede jeg ubevidst dette intime Kendskab til Naturen og alt, hvad dens er. Jeg var ude med min Flok i al Slags Vejr.”

 

I dette fællessangsforedrag bliver vi klogere på Aakjærs intime og sanselige forhold til naturen. Vi synger dels et udvalg af hans kendte naturlyriske sange, dels lærer vi nye, der er inspireret af lyriske passager i hans 130 år gamle breve, foredrag, artikler og erindringer.

Vi skal også høre om koens finurlige rolle i Aakjærs liv – og hvorfor han var at finde liggende i kokasser på Nørre Fælled som ung. Regn med, at du går fra foredraget med en dejlig følelse af forbundethed indeni – og måske også med en trang til at komme ud i naturen med alle sanser åbne.

BEMÆRK: Arrangementet foregår udendørs ved terrassen i Nivaagaards park med unummererede pladser. Efter arrangementet er der mulighed for at deltage i langbordsmiddag, hvor vi spiser aftenens ret fra cafeen. I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet inden døre med nummererede pladser og langbordsmiddag i museets havefoyer.

Anette Prehn er sociolog, sangskriver og bl.a. forfatter til bøgerne 'På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange' (Gyldendal) samt 'Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed' (Kristeligt Dagblads Forlag). Anette Prehn - der modtager Aakjærprisen 2024 - leder os kyndigt igennem dette fællessangsforedrag i Aakjærs, naturens og koens tegn. Arrangementet akkompagneres af pianist Mia Engsager.

Pris
100 kr. / 10% til årskortholdere. Begrænset antal pladser.
Billet til arrangementet inkluderer entré til museet. 

Langbordsmiddag kl. 18.30

Efter arrangementet er der mulighed for at deltage i fællesspisning, hvor vi spiser aftenens ret ved langborde på terrassen. Billet til langbordsmiddagen kan tilkøbes online her ved at tilvælge 'Spisebillet'.
Pris: 160 kr. / 10% til årskortholdere. Begrænset antal pladser.

Køb billet

Events i samme kategori: Foredrag og litteratur

FØLG OS PÅ instagram

FOLLOw us on instagram