LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner igen kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
LUKKET
LUKKET | Åbner igen kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
24. oktober 2023 kl. 17:00 til 18:00

Foredrag: Charles Darwin

Den svenske naturmaler Bruno Liljefors var nøjsom, når han malede sine dyre- og jagtmotiver i slutningen af 1800-tallet. Han malede ofte efter udstoppede dyr i sit atelier og motiverne skulle helst være fremstå naturtro. Samtidig udførte Liljefors grundige iagttagelser af dyrene i felten, så han på lærredet kunne gengive dem i dramatiske scener med kæmpende eller jagede dyr, helt tæt på.

Liljefors’ blik som kunstner og hans tilgang til naturskildring kan ses som et produkt af den tid, han levede i: Fra omkring midten af 1800-tallet udviklede naturvidenskaberne sig generelt hurtigt, de blev professionaliseret og omfattet af stor folkelig interesse.

Det er også på dette tidspunkt, at den engelske biolog og geolog Charles Darwin udgiver det kolossale og banebrydende værk ’Om Arternes Oprindelse’. Intet andet menneske har haft så afgørende betydning for menneskets opfattelse af verden, og hvordan vi passer ind i den, som Charles Darwin.

Hanne Strager har skrevet bogen ’Et beskedent geni’ om Darwin og hans liv og værk. Ved dette foredrag vil gæsterne blive klogere på de mange brikker, som Darwin samlede til det store puslespil, han lagde om livets udvikling. Brikker, der blev samlet op på hans legendariske jordomsejling med ’Beagle’, brikker fra bøger han læste og ikke mindst brikker fra hans egne observationer i naturen.

Om foredragsholderen:

Hanne Strager er biolog og forfatter. Hun er uddannet fra Aarhus Universitet og University of California. Hanne Strager har været medstifter af Andenes Hvalcenter i Nordnorge og er i dag udstillingschef på The Whale. Hun har været udstillings- og formidlingschef på Statens Naturhistoriske Museum. I 2009 fik hun formidlingsprisen fra København Universitets Naturvidenskabelige Fakultet.

Bogen ’Et beskedent Geni’ Af Hanne Strager kan købes i butikken på museet fra den 29. september

 

Pris: 100 kr. / 30% for årskortholdere.

Cafeen tilbyder aftenens ret efter arrangementet. Bestil sammen med dit billetkøb i linket nedenfor.

 

Køb billet her

Events i samme kategori: Foredrag og litteratur

FØLG OS PÅ instagram

FOLLOw us on instagram