LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
LUKKET
LUKKET | Åbner igen kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
tirsdag 21. november | kl. 17:00 - 18:00

Foredrag: Psykiatriens historie i Danmark

Foredrag ved psykiater og overlæge, Anne Lindhardt.

Året 2023 markerer 100-året for museets stifter, Johannes Hages, død. Kort før sin død, oprettede han Fonden Den Hageske Stiftelse, hvor det blev bestemt, at fondens formål skulle være, at ’yde mindre bemidlede personer, der er hjemmehørende i Kongeriget Danmark, hjælp til at søge helbredelse eller lindring for nervesygdomme’. Fonden Den Hageske Stiftelse er stadig den dag i dag, 100 år senere, aktiv i arbejdet med at yde hjælp til helbredelse eller lindring for psykiske lidelser.

I anledningen af jubilæet ser vi med dette foredrag ved psykiater og overlæge, Anne Lindhardt, tilbage på psykiatrien som den så ud på Johannes Hages tid og i årene efter. Tilbageblikket tager sit udgangspunkt i romanen ’Professor Hieronimus’ af Amalie Skram - Den delvist selvbiografiske dobbeltroman, som giver et rystende indblik i og et voldsomt opgør med dansk psykiatri i slutningen af 1800-tallet.

I foredraget vil gæster også få indblik i nogle udviklingslinjer i psykiatrien frem til i dag, blandt andet illustreret med eksempler fra litteraturen med f.eks. Karen Fastrup og Fine Gråbøl.

Om foredragsholderen:

Anne Lindhardt er mangeårig psykiater og hun er forhenværende klinikchef på Rigshospitalets Psykiatriske Klinik. Fra 2011 til 2019 var hun forperson for Psykiatrifonden og hun har siden 2015 siddet i bestyrelsen for Fonden den Hageske Stiftelse som lægefagligt medlem. Anne Lindhardt har aktuelt en privat praksis og hun er konsulent i Oasis behandlingscenter for flygtninge og indvandrere med svær PTSD.

 

Pris: 100 kr. / 30% for årskortholdere.

Cafeen tilbyder aftenens ret efter arrangementet. Bestil sammen med dit billetkøb i linket nedenfor.

 

Køb billet her

Events i samme kategori: Foredrag og litteratur

FØLG OS PÅ instagram

FOLLOw us on instagram