LUKKET
LUKKET
CLOSED
CLOSED
LUKKET
LUKKET
CLOSED
CLOSED
16. maj 2024 kl. 17:00 til 18:00

Talk: Caroline Albertine Minor og ‘Nivå Bugt Strandenge’

Oplev forfatter Caroline Albertine Minor fortælle om sin nye digtsamling ’Nivå Bugt Strandenge’ i en samtale med litteraturformidler ved Fredensborg Bibliotekerne, Christine Fur Fischer.

’Nivå Bugt Strandenge’ er den generelle betegnelse for den lavvandede Nivå Bugt og de smalle strandenge, der strækker sig langs Gammel Strandvej og mellem Malerisamlingen mod Øresund. Om rådet har været fredet siden 1950, og her har vadefugle og andre vandfugle mulighed for at raste og fouragere.

’Nivå Bugt Strandenge’ er også titlen på forfatter Caroline Albertine Minors nye digtsamling, som udkommer i april 2024. En digtsamling om kærlighed og forelskelser – de lykkelige og de ulykkelige og dem midt imellem. Om hverdagens pletter af eufori, begærets forvandlende kraft, længslen efter at helliggøre og beskytte sine nærmeste – og sorgen over, at det alt for sjældent lykkes. Om besværet ved og fryden over at være en menneskekrop blandt menneskekroppe.

Caroline Albertine Minor har skrevet digtsamlingen over en årrække og den er blevet til i '...et spændingsfelt mellem pligt og længsel, forældreskabets opretholdende ritualer og begærets løfte om (midlertidig) udslettelse.'

Denne aften besøger forfatteren Malerisamlingen til en samtale om den netop udkomne digtsamling, sammen med litteraturformidler, Christine Fur Fischer. Digtsamlingen ’Nivå Bugt Strandenge’ udkommer 24. april 2024, hvorefter der vil være mulighed for at købe den i museets butik og i webshoppen.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde med Fredensborg Bibliotekerne.

Tak til Statens Kunstfond for støtte til arrangementet.

Om forfatteren:

Caroline Albertine Minor er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede med romanen ’Pura Vida’ i 2013.

I 2017 udkom novellesamlingen ’Velsignelser’, der blev hendes store gennembrud. Bogen blev tildelt Michael Strunge-prisen, P.O. Enquists pris og Danske Skønlitterære Forfatteres pris Den svære Toer og en præmiering fra Statens Kunstfond.

Med bogen blev forfatteren også nomineret til Montanas Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Læsernes Bogpris og Nordisk Råds litteraturpris.

I 2020 udkom Caroline Albertine Minors tredje bog, ’Hummerens skjold’. Romanen fik en flot modtagelse af den danske kritikerskare.

I efteråret 2021 modtog Caroline Albertine Minor F.P. Jacs Mindelegat, der med priskomitéens ord gives til en person, '...som med hjerte, højt humør og i Jacs ånd på den ene eller anden måde gennem deres dygtighed, deres værk, deres engagement, kort sagt deres aktiviteter har beriget den tid og det samfund, vi lever i.'

Pris
100 kr. 50% til årskortholdere.
Billet til arrangementet inkluderer entré til museet.

Caféen tilbyder aftenens ret efter arrangementet, som kan tilkøbes online sammen med din arrangementsbillet.

Køb billet her

Events i samme kategori: Litteratur på museet, Talk

FØLG OS PÅ instagram

FOLLOw us on instagram