LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00

Reservat for truede ord

En række gode ord er ved at forlade vores sprog. Derfor har vi i parken ved Nivaagaards Malerisamling oprettet et Reservat for truede ord. Løbende vil ca. 100 truede ord befinde sig i parken. Både museets og parkens ansatte og gæster vil drage omsorg for, at ordene får næring og kærlighed under deres ophold i reservatet.

Kom og find et ord, du vil hjælpe med at bevare | Tag det med hjem i tankerne og brug det næste gang, du skal tale med eller skrive til en ven eller en slægtning, så hjælper du ordet på rette vej igen.

Vi lægger principielt ikke ordene ud på vores hjemmeside eller på andre fyldestgørende lister. Det har vi valgt ikke at gøre, da Reservat for truede ord er tænkt som en social oplevelse, hvor indholdet kan og bør diskuteres. Det er en samtalekatalysator på tværs af generationer, blandt venner og familie samt mellem ukendte og således nye bekendtskaber.

Tak til professor Jørn Lund for ord, råd og dåd.

Spirende ord

’Spirende ord’ er en pendant til de ’truede ord’, men i den anden ende af spektret – de er nemlig så nye, at de ikke endnu ikke har fundet fodfæste i sproget.

De 25 ‘spirende ord’ blev plantet i tønder i parken i foråret 2019 efter en række workshops med unge i alderen 13-18 år, ledet af forfatter Iben Claces og rapper Pelle Jon Møller. Med afsæt i oplevelser i ‘Reservatet for de truede ord’ og med billedkunsten på museet foretog de unge en sprogrejse, der skulle give dem og museets kommende gæster nye perspektiver til sproget. De ’spirende ord’ er blevet udvalgt som repræsentative for de nye/nyskabende ord, som de selv kender og bruger, men som andre aldersgrupper, som forældre og bedsteforældre, ikke kender eller bruger.

TAG PÅ ORDJAGT

OG LØS OPGAVERNE

For skoler og familier

Print hjemmefra og tag med i Nivaagaards Park


FØLG OS PÅ instagram

FOLLOw us on instagram