Tag plads på bænkene i den gamle park og oplev Ann Lislegaards lydværk af tabte og udsatte fuglestemmer, der denne sommer besøger Nivaagaards Park.
Ann Lislegaards kunst forholder sig til aktuelle problemstillinger som klimaændringer og konsekvenserne af teknologisk udvikling. Med et poetisk formsprog fremkalder hendes værker nye rum til eftertanke og refleksion over menneskets tilstedeværelse og rolle i verden.
Lydværket Extinction - The Lost Voices (2020/2025) er baseret på et arkiv med optagelser af rødlistede fugles vokale sprog. Kunstneren har bearbejdet de udvalgte fuglelyde og deres 'dialekter', som i værket danner en lydcollage af forskellige typer af kald.
Rødlistede fuglearter er sårbare og truede; deres stemmer risikerer at forstumme i naturen, og nogle arter er forsvundet. I lydværket reaktiveres deres sprog fra tre udendørs højtalere og blander sig med lydene fra parkens eksisterende fugleliv. I mødet mellem naturen og værkets medierede sprogverden opstår der måske et nyt miljø eller habitat, hvor fjerne og nære fuglestemmer væves sammen mellem fortiden og fremtiden.
Extinction - The Lost Voicesk an opleves som en portal, hvor en mangfoldighed af lydindtryk åbner sig og indbyder til en øget opmærksomhed på andre arters kommunikation.
Ann Lislegaard er billedkunstner uddannet i København og New York. Hun har udstillet både nationalt og internationalt og repræsenterede Danmark på Venedig Biennalen i 2005. Fra 2004-2013 var Lislegaard professor ved Skolen for Mediekunst på Kunstakademiet i København. I 2015 blev hun tildelt Eckersberg Medaillen og i 2024 Thorvaldsen Medaillen.
Læs om rødlistede fuglearter, som lydværket er baseret på:
Tak til:
Aage & Johanne | Louis-Hansens Fond og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat