LUKKET
LUKKET
CLOSED
CLOSED
LUKKET
LUKKET
CLOSED
CLOSED
Wilhelm Marstrand 
En fængselsscene i Rom, 1837
Olie på lærred, 62 x 50 cm.
Inventarnummer: 0202NMK
Erhvervet for midler af testamentarisk arv fra direktør Per Vilhelm & Mygge Kolbing-Nielsen med tilskud fra Ny Carlsbergfondet, 2006

 

Marstrand var optaget af italienernes væsen og sydens sol og stærke farver. I en lang række malerier fra slutningen af 1830’erne skildrede han italienerne både i festlige og hverdagsøjeblikke. I denne scene fra et fængsel har han skildret en lille gruppe af indsatte, der spiller kort med to mænd udenfor fængslets vindue. Stemningen er afslappet, Marstrands italienere er humørfyldte og ubekymrede, hans Italien er mere drøm end virkeligt. Motivet rummer flere pudsige detaljer, der giver maleriet et konstrueret, teatralsk islæt, som for eksempel de to besøgende kortspilleres søndagslignende beklædning, den lille pige med blottet skulder og en sort gris i snor, den bugnende frugtkurv eller det lille halvnøgne drengebarn, der som den eneste af figurerne ser ud mod beskueren.


 

Wilhelm Marstrand (1810-1873)
Marstrand var blandt C. W. Eckersbergs elever og var, som den eneste af disse, meget optaget af det fortællende og illustrerende maleri. Marstrand dyrkede genremaleriet, litterære motiver, portrætmaleriet samt i de senere år historiemaleriet. Han var meget brugt som portrætmaler og malede blandt andet en række portrætter af medlemmerne af familien Hage. Marstrand rejste gennem hele sit liv i de store europæiske lande som Italien, Frankrig, Tyskland og England. Han var i særlig grad optaget af Italien, hvor han opholdt sig i en årrække. Herfra blev han storleverandør af pudsige, rørende, ofte morsomme eller ironiske skildringer fra det italienske folkeliv, der fascinerede ham.

FØLG OS PÅ instagram

FOLLOw us on instagram