LUKKET
LUKKET
CLOSED
CLOSED
LUKKET
LUKKET
CLOSED
CLOSED
Wilhelm Marstrand 
Romerske borgere forsamlede til lystighed i et osteri, 1839
Olie på lærred, 74 x 97 cm.
Inventarnummer: 0182NMK
Købt med tilskud fra Statens Museumsnævn, Kulturværdiudvalget, Ny Carlsbergfondet og Lizzie og Ejler Ruges Kunstfond, 1998

 

I 1836 rejste Marstrand til Rom, hvor han blev i cirka fem år. Her udførte han adskillige malerier med mere eller mindre iscenesatte motiver fra romernes hverdage og fester. I et osteri i Rom er der dans og festlig stemning med masser af lokalkolorit, god mad og drikke. Til venstre ses en gruppe mørkklædte herrer. Det er medlemmer fra den danske kunstnerkoloni i Rom, blandt andet Jørgen Sonne, Jørgen Roed og Constantin Hansen. De er sammen med et par fornemme gæster, blandt andet bestilleren af maleriet, der ses løfte et glas, hofvinhandler og etatsråd Christian Waagepetersen. Kontrasterne mellem nord og syd fascinerede Marstrand, og hans skildring af romerne er idylliseret, farverig og charmerende. Motivet har som ofte i kunstnerens folkerige malerier et stærkt scenografisk præg.


 

Wilhelm Marstrand (1810-1873)
Marstrand var blandt C. W. Eckersbergs elever og var, som den eneste af disse, meget optaget af det fortællende og illustrerende maleri. Marstrand dyrkede genremaleriet, litterære motiver, portrætmaleriet samt i de senere år historiemaleriet. Han var meget brugt som portrætmaler og malede blandt andet en række portrætter af medlemmerne af familien Hage. Marstrand rejste gennem hele sit liv i de store europæiske lande som Italien, Frankrig, Tyskland og England. Han var i særlig grad optaget af Italien, hvor han opholdt sig i en årrække. Herfra blev han storleverandør af pudsige, rørende, ofte morsomme eller ironiske skildringer fra det italienske folkeliv, der fascinerede ham.

FØLG OS PÅ instagram

FOLLOw us on instagram