LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
Frans Schwartz
Portrætstudie af ung pige (fr. Karen Poulsen), u.å.
Olie på lærred, 44,5 x 32,5 cm. (oval indramning)
Inventarnummer: 0139NMK
Erhvervet i 1912

 

Et hvidt diffust lys falder på en ung frøken, der er iført blå kjole. Det indadvendte blik og forsigtige smil vidner om at kunstneren har skildret hende i et uopmærksomt øjeblik, hvor den portrætterede er hensunken i egne tanker. Det beskedne format er med til at give brystbilledet et intimt udtryk, som understreges af den unge kvindes varme ansigtsudtryk. Den empatiske menneskeskildring er udført med udvisket kontur og let flimrende penselstrøg, og den yndefulde pige har et nærværende udtryk.

 


 

Frans (Johan Georg) Schwartz (1850-1917)

Frans Schwartz var som kunstner en enspænder. Han var ikke med i tidens nyeste kunstneriske strømninger, selv om han, som mange andre kunstnere i begyndelsen af 1880erne, gjorde oprør mod Kunstakademiets undervisning – han deltog blandt andet aktivt i stiftelsen af De Frie Kunstskoler.

Schwarz overtog sin fars kunstdrejervirksomhed og var ikke økonomisk afhængig af at sælge sine malerier. Hans figurbilleder var præget af fransk salonkunst, men der spores en markant psykologisk indlevelsesevne i hans portrætter. Schwarz malede flere altertavler, bidrog til udsmykningen af Ny Carlsberg Glyptotek og skabte talrige raderinger.

FØLG OS PÅ instagram

FOLLOw us on instagram