LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
Kristian Zahrtmann
Palazetto Farneses gård, 1883
Olie på lærred, 43 x 67 cm.
Inventarnummer: 0160NMK
Erhvervet i 1885. Overdraget til museet i 1908

 

Under sit andet ophold i Italien udførte Zahrtmann en række genremalerier, der tog udgangspunkt i den lokalbefolkning, han mødte på sin vej. Hans hverdagsskildringer af det italienske folkeliv er ofte præget af en uhøjtidelig og afslappet stemning. I den fredfyldte Palazzetto Farneses gård ses en arbejdende skomager og hans kone ved et bord. En dreng står for enden af bordet og kigger med et nysgerrigt blik på skomageren og hustruens arbejde, mens en anden kvinde stryger i baggrunden. Alle er de i dyb koncentration og virker helt upåvirkede af omgivelserne omkring dem.

 


 

Peder Henrik Kristian Zahrtmann (1843-1917)

Kristian Zahrtmann var med Kunstnernes Frie Studieskoler, Zahrtmanns Skole i daglig tale, en af sin tids vigtigste undervisere. Han var også en af medstifterne af Den frie Udstilling, og med sit ejendommelige formsprog og sin insisteren på klassisk dannelse var han en afholdt og populær maler.

I dag kendes Zahrtmann nok bedst for sin serie om prinsesse Leonora Christina (1621-1698). Livet igennem interesserede han sig for denne historiske figur og forfatterinde og malede de første værker under indflydelse af guldalderkunst. Senere blev Zahrtmann en del af den kunstnergeneration, som tilsluttede sig det moderne gennembrud og naturalismen.

Kunstnerens kærlighed til Italien førte i de senere leveår til en række ophold i byen Civita d'Antino, hvorfra en del malerier i vibrerende, glødende og sensuelle farver stammer.

FØLG OS PÅ instagram

FOLLOw us on instagram