LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00
LUKKET | Åbner igen i morgen kl. 11:00
LUKKET | Åbner kl. 11:00
CLOSED
CLOSED | Opens again at 11:00

Viggo Johansens akvareller

27. juni – 1. september 2019

Nivaagaards Malerisamling viser en sommerudstilling med skagensmaleren Viggo Johansens akvareller udlånt af Skagens Kunstmuseer. I godt 60 fine små studier har Viggo Johansen indfanget landskabet omkring Skagen og andre steder. Han anvender i nogle af værkerne farvet papir i forskellige grå nuancer, der giver ham mulighed for at skabe hvide partier med pigmentmættet gouache, der er vandfarve med en dækkende egenskab, hvilket får motiverne til at stå lysende frem.

Viggo Johansen (1851 – 1935) har til dels stået i skyggen af andre kendte skagensmalere, men han var en del af kredsen og desuden professor på Kunstakademiet, hvor han i mange år var lærer på Kunstakademiets skole for kvinder. Han var gift med Martha Johansen, som var kusine til Anna Ancher, og parret havde seks børn.

SOMMERFERIE PÅ MALERISAMLINGEN: TEGNEVÆRKSTED MED GRATIS UNDERVISNING – OG GRATIS IS I CAFEEN

Nivaagaards Malerisamling har dedikeret den smukke sal i museets Gl. Afdeling til et stort tegneværksted i forbindelse med den aktuelle sommerudstilling.

Tegneværkstedet er åbent i museets åbningstid og vil i skolernes sommerferie være bemandet med en tegneunderviser i tidsrummet kl. 12-15, hvor gæster i alle aldre kan blive introduceret til akvarelmaling og tegnelære.

Udover tegneborde er den gamle stemningsfulde sal blevet indrettet med sækkestole, bøger og legetøjs bondegårde og dyr, der står klar til at byde feriebørn og deres voksne inden for på Malerisamlingen. Morris-tapetet fra den tidligere særudstilling er bevaret på endevæggen, og mellem de blomstrede tapeter står buketter med markblomster og strå fra den omgivende natur. Her kan alle træde ind i ro og fordybelse i kunstens verden.

I sidefløjene til salen kan museumsgæsterne gå på opdagelse i Viggo Johansens fine akvareller og se kunstnerens evne til at skabe figurer og bevægelse med enkle streger og flydende farveflader.

Adgang til tegneværkstedet er gratis, når entreen er betalt. Derudover byder den feriestemte Malerisamling på en gratis ispind i cafeen til alle museumsgæster under 12 år i skolernes sommerferie.

FØLG OS PÅ instagram

FOLLOw us on instagram